Particulier hotel entre cour et jardin [Champagne]

Achter een loodzware poort aan de rue du Marc, ligt ‘entre cour et jardin’ een majestueus neoclassicistisch gebouw in een licht okerkleurige natuursteen. In 1840 schonk Barbe Nicole Ponsardin (Madame of Veuve Clicquot) het terrein in hartje Reims aan haar nieuwe vennoot Edouard Werlé. Hij bouwde er het Hôtel du Marc, waar hij woonde en gasten ontving. In 2007 liet LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), eigenaar van het champagnehuis, het particuliere hotel renoveren. Nu verwelkomen de salons, bibliotheek, eetzaal en enkele slaapvertrekken opnieuw eregasten uit de hele wereld in stijl en comfortabel grandeur.

Eenmaal binnen voel je de uitnodiging om de monumentale trap naar de slaapvertrekken te nemen, of naar het salon en de bibliotheek te wandelen. Souvenirs en foto’s herinneren aan de reizen van de familie of de soms verre afkomst van de bezoekers sinds de tweede helft van de negentiende eeuw, gekroonde en andere edele hoofden. Antieke en moderne kunstwerken sieren de vertrekken en malse tapijten dempen het geluid.

De bibliotheek is een bijzondere plek. Gasten wisselen er van gedachten, verpozen of lezen in een van de vele reis- of kunstboeken op de schappen. En ze genieten volop van een glas Veuve Clicquot. Op de eerste verdieping wachten een vijftal slaapvertrekken met badkamer en suite. Manshoge portretten, onder meer van de Grande Dame van de Champagne zelf, leiden je naar je kamer.